Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدحسن میرفانی چهارشنبه‌ در آیین رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت پسماند اکو در نیشابور گفت: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر نیشابور بالغ بر ۲۶۵هزار نفر بوده که با ضریب افزایشی سالیانه یک‌ونیم درصد در حال حاضر این میزان بالغ بر ۳۰۰هزار نفر است و با این‌میزان جمعیت روزانه در نیشابور ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده از هر ۶۷۰گرم زباله تولیدی توسط هر فرد حدود ۳۰درصد پسماند خشک و قابل بازیافت است و براین اساس از ۱۵۰ تن زباله تولیدی طی یک روز در نیشابور ۴۵تن را پسماند خشک تشکیل می‌دهد و اگر از این ۳۰درصد زباله خشک فقط ۱۰درصد بازیافت شود روزانه به اندازه چهار و نیم تن در دفع زباله و هزینه‌های آن در نیشابور صرفه‌جویی می‌شود و این هدف‌گذاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: از مبانی توسعه پایدار در هر کشور کاهش تولید زباله و بازیافت آن است و بهترین روش بازیافت، تفکیک زباله از مبدا است که امروز این طرح در نیشابور آغاز می‌شود و برای موفقیت این طرح باید شهروندان، شهرداری، مجری طرح و همه دستگاه‌ها و ادارات همکاری و تعامل داشته باشند.

میرفانی گفت: شهر نیشابور برای رفت‌وروب و جمع‌آوری زباله به سه ناحیه تقسیم شده و در منطقه یک شامل شهرک‌ها عملیات جمع‌آوری زباله توسط خود شهرداری با ۶۵ نفر پرسنل و ۹ دستگاه خودرو سبک و سنگین با هزینه سالیانه حدود ۱۸ میلیارد تومان انجام می‌شود و در منطقه ۲ و سه عملیات جمع‌آوری زباله با ۳۲۲ نفر نیرو و ۲۰ خودرو سبک و سنگین با هزینه سالیانه ۷۲ میلیارد تومان انجام می‌شود و بودجه مصوب شهرداری نیشابور توسط شورای شهر ۴۸۴میلیارد است که اگر از این میزان ۴۵۰میلیارد تومان محقق شود حدود۲۰درصد از بودجه شهرداری نیشابور به رفت‌وروب شهری وجمع‌آوری زباله اختصاص پیدا می‌کند که رقم بسیار زیادی است و با کاهش تولید زباله این حجم کاهش می‌یابد.

شهردار نیشابور با اشاره به اینکه زباله‌گاه جدید شهر نیشابور به زودی به بهره‌برداری می‌رسد گفت: مشاور لندفیلد زباله‌گاه جدید نیشابور طی مناقصه‌ای انتخاب شده و کارهای طراحی آن در حال انجام است و مقدمات این طرح در دوره قبل انجام شده و ۱۸۵ هکتار زمین در منطقه چاه‌یابو در ۳۴ کیلومتری محور نیشابور-سبزوار به این‌ طرح اختصاص یافته است و در حال حاضر وضعیت منطقه فعلی دفع زباله نیشابور مناسب نیست زیرا این منطقه دارای خاک درشت دانه است و شیرابه‌های زباله در آب‌های زیرزمینی منطقه نفود می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت و روش جمع‌آوری زباله در نیشابور مناسب نیست و برخی شهروندان زباله‌هایشان را زودتر و یا دیرتر از موعدی که جمع‌آوری زباله توسط شهرداری انجام می‌شود درب منزل قرار می دهند که وضعیت نامطلوبی ایجاد می‌کند و بدین منظور طرحی به شورای شهر ارائه شده که به صورت آزمایشی در منطقه شهرک هر کوچه به یک باکس زباله مکانیزه ۷۷۰ لیتری مجهز شود و بدین منظور ۱۶۰ باکس زباله خریداری شده تا بدین ترتیب گذاشتن زباله درب منازل حذف شود و یکی از سیکل‌های جمع‌آوری زباله حذف می‌شود و برای اجرای این طرح نیازمند همکاری همه ارکان شهری و مهم‌ترین رکن آن شهروندان هستیم تا با تفکیک زباله‌های تر و خشک هزینه‌های جمع‌آوری زباله کاهش یابد.

شهرستان ۴۰۰هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

برچسب‌ها شورای شهر نیشابور شهرداری نیشابور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر نیشابور شهرداری نیشابور شورای شهر نیشابور شهرداری نیشابور جمع آوری زباله شهر نیشابور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۳۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز؛ این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

بیشتر بخوانید؛ ناسا فضاپیمایی شبیه به پهپاد به ثمر «تایتان» می‌فرستد

چین روز جمعه با موفقیت کاوشگر Chang'e-۶ را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه آغاز کرد. این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

کاوشگر Chang'e-۶ که توسط موشک Long March-۵ Y۸ قدرتمند حمل می‌شد، پس از رسیدن به مدار برنامه‌ریزی شده، سفر چند هفته‌ای خود به ماه را آغاز کرد. این کاوشگر شامل یک مدارگرد، یک فرودگر، یک صعودکننده و یک کپسول بازگشت است.

انتظار می‌رود Chang'e-۶ در اواخر سال جاری در حوضه Aitken، یک دشت عظیم برخوردی در قطب جنوب ماه، فرود بیاید. این منطقه که به دلیل قدمت باستانی و پتانسیل علمی بالا انتخاب شده است، می‌تواند سرنخ‌هایی را در مورد منشاء و تاریخچه ماه ارائه دهد.

جمع‌آوری نمونه از سمت دور ماه یک چالش فنی پیچیده است زیرا این منطقه از دید مستقیم زمین پنهان است. برای غلبه بر این مشکل، Chang'e-۶ از یک ماهواره رله برای برقراری ارتباط با زمین استفاده خواهد کرد.

این کاوشگر همچنین حامل چهار ابزار علمی بین‌المللی است که توسط دانشمندانی از فرانسه، اروپا، ایتالیا و پاکستان توسعه یافته است. این ابزارها برای مطالعه ترکیب، خواص فیزیکی و تاریخچه نمونه های جمع‌آوری شده استفاده خواهند شد.

ماموریت Chang'e-۶ گامی مهم در اکتشاف ماه توسط چین است. این کشور در سال ۲۰۲۰ با ماموریت Chang'e-۵ از سمت نزدیک ماه نمونه‌برداری کرد و اکنون قصد دارد با رسیدن به سمت دور ماه به اکتشافات خود ادامه دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229352 برچسب‌ها سفر به کره ماه

دیگر خبرها

  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • پیدا شدن فرد گمشده در ارتفاعات شهر بار نیشابور پس از ۳۶ ساعته
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰ خودرو در سیلاب نیشابور
  • رکوردشکنی ایمنی هوایی در 2023
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه