Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از نیشابور، مدتی است که وجود زباله‌های جمع‌آوری نشده، جاری شدن شیرابه زباله ها و بوی ناخوشایند ناشی از انباشت این زباله ها در مناطق مختلف شهر نیشابور، به یک معضل و تهدید مهم سلامت مردم مبدل شده است و علاوه بر آن، منظر شهری را نیز دگرگون کرده است.

ساعت ۹ صبح است و در کوچه‌ شهید طاهری از خیابان اصلی شهر، باکس زباله انباشته از زباله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی گربه‌ در اطراف باکس بر سر تکه استخوانی چنگ و دندان نشان می‌دهند. پلاستیک همه زباله‌های اطراف سطل پاره شده و محتویات آن در گوشه و کنار کوچه‌‌ پراکنده شده است. چند ظرف غذای یک‌بار مصرف هم کمی آن‌طرفتر دیده می‌شوند. موضوع را که از ساکنین کوچه‌های شمالی و جنوبی این خیابان ویا می شوم، پاسخ می دهند که شهرداری هیچ اراده‌ای در جمع‌آوری زباله‌ها و رفت و روب کوچه‌ها ندارد و تنها خیابان‌ اصلی جاروب می‌شود!

در خیابان امام خمینی در مرکز شهر هم وضعیت جمع‌آوری زباله تعریف چندان ندارد. اطراف باکس‌های زباله پر شده از پلاستیک‌های زباله و زباله‌گردهایی که بدون ماسک و دستکش پلاستیک‌ها را به امید یافتن ضایعات باز کرده و همینطور رها می‌کنند.  به گفته اهالی جمع‌آوری زباله هر ۴ شب یک‌بار انجام می‌شود.

اما در انتهای خیابان فرحبخش شرقی منتهی به حاشیه شهر وضعیت جمع‌آوری زباله اسفبارتر است. سطل‌های زباله شهرداری به جای تخلیه با خودروی حمل زباله با تراکتور تخلیه می‌شوند. سر و صدای زیاد و بوی زننده ای که از تخلیه زباله ایجاد می‌شود، تردد را برای عابرین و اهالی غیرممکن می‌کند.

در منطقه رسالت در حاشیه‌ شهر نیشابور، مردم ابتکار به خرج داده و زباله‌ها را در ساختمانی نیمه‌کاره جمع‌آوری کرده و سپس آن را آتش می‌زنند. و بچه‌ها بی‌خبر از همه جا دور آتشی که هر لحظه شعله‌هایش بیشتر می‌شود شادی می‌کنند. بی‌آنکه بدانند چه سمی را استنشاق می‌کنند. دود آتش بقیه را هم به آتش زدن زباله‌هایشان تشویق می‌کند. چیزی نمی‌گذرد که تمامی اهالی برای جمع‌آوری زباله و انداختن آن در این آتش مسموم همراه می‌شوند. اما بعد از آنکه دود آتش زباله‌ها اشکها را در چشمهایشان جاری و تنفس را برایشان سخت می کند، محل را ترک کرده و به خانه‌های خود پناه می‌برند.

در جنوب شهر نیشابور جمع‌آوری زباله حکایت دیگری دارد و ساکنان منطقه راه حلی جدید برای امحای زباله جسته اند. زباله‌ها را در زمین‌های خالی اطراف خالی کرده و با این کار  کوهی از زباله را در این زمین‌ها به وجود آوردند. کوهی که هر روز بر ارتفاع، تعفن، تعداد حشرات، موش‌ها، گربه‌ها و سگ‌های ولگرد اطراف آن افزوده می‌شود.

دلیل تجمیع زباله ها در نیشابور، عدم آشنایی پیمانکار جدید است!

ایوب نایب، سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری نیشابور در پاسخی بسیار عجیب به این وضعیت به وجود آمده می گوید: با توجه به این که خدمات شهری در ابتدای سال جدید به بخش خصوصی واگذار شده و برون‌سپاری شده است‌، پیمانکار جدید مدت کوتاهی را نیاز دارد تا به لحاظ اجرایی در نیشابور مستقر شده و خدمات خود را به بهترین وجه انجام دهد!!

وی با بیان این که اگر در انجام وظایف پیمانکار کوتاهی دیده می‌شود، در  مدت کوتاهی رفع و رجوع خواهد شد، تاکید می‌کند: زباله‌های بیشتر مناطق بصورت کامل در برنامه برداشت قرار گرفته و مناطق مورد اشاره هم در برنامه شبانه مورد پاکسازی قرار گرفته است!

نایب خاطرنشان می کند: با توجه به بازدیدهای مکرر و گزارشات رسیده، متاسفانه زباله مجدد ساکنین برخی مناطق معظل بزرگی در جمع‌آوری زباله‌هاست. از این رو با نصب بنر در محل، زمان برداشت زباله به اطلاع شهروندان مناطق مختلف خواهد رسید.

وی در ادامه می گوید: زمین‌های متروکه مناطق جنوب شهر نیشابور پاکسازی شده و یا در برنامه پاکسازی است. اما به توجه به اینکه این زمین‌ها دارای صاحب است، دیوارگذاری ملک و یا ورود لودر و کامیون به جهت تسطیح، نیاز به مجوزات خاص دارد. ضمن اینکه جمع‌آوری نخاله‌ها در برنامه اجرایی سازمان مدیریت پسماند قرار دارد و تا هفته جاری برداشت خوهد شد.

چند پرسش در ارتباط با پیمانکار جمع آوری زباله

اما در مورد نحوه نامناسب جمع آوری زباله ها در نیشابور چند پرسش مطرح است:

۱- چگونه پیمانکار بخش خصوصی که به مخاطرات تجمیع زباله آشنایی نداشته و نیاز به زمان و تجربه دارد، توسط شهرداری تایید شده است؟ آیا روند صحیح انتخاب پیمانکار به درستی طی شده یا خدای نکرده اتفاق دیگر موجب انتخاب این پیمانکار شده است؟

۲- به گفته سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری نیشابور پیمانکار جدید مدت کوتاهی را نیاز دارد تا به لحاظ اجرایی در نیشابور مستقر شده و خدمات خود را به بهترین وجه انجام دهد!! این مدت کوتاه چقدر است؟ تا زمانی که این مدت کوتاه طی شود، تکلیف سلامت مردم چه می شود و چه کسی مسئولیت آن را می پذیرد؟

۳- حتی به فرض واگذاری کار به پیمانکار، تکلیف قانونی از شهرداری ساقط نمی شود. چگونه است که شهرداری نسبت به این اقدام سکوت اختیار کرده و بی تفاوت از کنار آن گذشته است و یا تا زمان توجیه کامل پیمانکار، از همان روش قبلی جمع آوری زباله استفاده نکرده است؟

عدم دفع صحیح زباله، مخاطره آمیز و مصداق ترک فعل است

بر اساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها و روستاها ‌و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه و وظایف شهرداری‌ها و ‌دهیاری‌ها به عهده بخشداری‌ها است. مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به‌ عهده تولیدکننده است و درصورت تبدیل آن به پسماند عادی، به عهده شهرداری‌ها، ‌دهیاری‌ها و بخشداری‌ها خواهد بود.

به نظر می رسد این اقدام پیمانکار دفع زباله از یک سو و توجیهات عجیب شهراری نسبت به این اقدام، مصداق ترک فعل است و نیاز است دادستانی محترم با قدرت و قوت نسبت به این موضوع به سرعت ورود کند. اینگونه آلودگی ها در شهری مانند نیشابور که هنوز هم به عنوان یکی از قطب های مهم فرهنگی کشور محسوب می شود، نه تنها زیبنده شهر نیست، بلکه به صورت مستقیم سلامت عمومی جامعه را به مخاطره می اندازد.

 

انتهای پیام/ ۷۰۰۸۲

منبع: فارس

کلیدواژه: زباله نیشابور مدیریت پسماند شهرداری نیشابور جمع آوری زباله مدیریت پسماند شهر نیشابور زباله ها زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۳۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در بازدید مهدی دوستی استاندار هرمزگان از روند بازسازی و احداث فازهای تصفیه تکمیلی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس، با بیان اینکه دستورات استاندار هرمزگان در تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب همواره راهگشا و تسریع کننده امور بوده است، افزود: نگاه جامع و آینده نگری استاندار هرمزگان در این بازدید نشان داد عزمی جدی در استان هرمزگان برای جلوگیری از ورود به پساب به دریا وجود دارد که نوید روزهای خوب با هدف بهبود شرایط زیست محیطی ساحل بندرعباس را می‌دهد.

عبدالحمید حمزه پور با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس در حال حاضر ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در این بازدید موانع پیش روی این پروژه به صورت میدانی بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

به گفته حمزه پور ۳۸ کیلومتر از خطوط جمع آوری بتنی و در شرایط بحرانی است که می‌طلبد با هدف جلوگیری از ریزش آن، نوسازی شود.

مدیرعامل آبفای هرمزگان ادامه داد: یکی از دیگر از چالش‌های شهر بندرعباس جمع آوری فاضلاب محلات بافت فرسوده شامل محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری و سنگ کن است که فاضلاب خام آنها وارد خورها می‌شود.

وی مجموع اعتبار پیش بینی شده برای نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس را ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

گفتنی است، در این بازدید، به مناسبت هفته کارگر، استاندار هرمزگان با اهدای گل از تلاش کارگران قدردانی کرد.

کد خبر 6095763

دیگر خبرها

  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ماجرای مفقودشدن کارگر شهرداری
  • مفقودی یک کارگر شهرداری حین جمع آوری آب های سطحی
  • سقوط کارگر شهرداری به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ۱۵ در خصوص افتادن یک کارگر به داخل شبکه جمع آوری آب های سطحی
  • اطلاعیه شهرداری در مورد افتادن یک کارگر به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • مفقودی یک کارگر شهرداری حین جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب