Web Analytics Made Easy - Statcounter

در میزگرد تخصصی سگ‌های بلاصاحب در نیشابور که با حضور متخصصان و مسئولان برگزار شد بر روند رو به افزایش حمله سگ‌ها به شهروندان نیشابوری و کم‌کاری شهرداری نیشابور در این خصوص اشاره شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ تعداد سگ‌های ولگرد در سطح شهر نیشابور طی چند ماه اخیر رشد بسیار فزاینده‌ای گرفته است به‌نحوی‌که منجر به نارضایتی گسترده مردم شده و هرلحظه این نارضایتی در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر صبح توس در این رابطه گزارشی از نارضایتی‌ها منتشر کرده بود که پس از آن نیز باز هم شاهد اقدام مؤثری در این رابطه نبودیم.

این رسانه با دعوت از افراد تأثیرگذار در این موضوع میزگرد بررسی وضعیت سگ‌های ولگرد در نیشابور و راه برون رفت از آن را در محل شورای اسلامی شهر نیشابور برگزار کرد.

مهمانان این میزگرد احمد همت‌آبادی عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست، محمد مهدی نوربخش رئیس اداره محیط زیست نیشابور، ابوالفضل اسدی معاون خدمات شهری شهرداری نیشابور، علی سلیمانی رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور، زهرا دستجردی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور و مهدیه لطفی رئیس انجمن حیوانات بی پناه طبیعت برگزار شد.

انجام وظایف شهرداری توسط سمن محیط زیستی

در ابتدای این جلسه مهدیه لطفی گفت: طی دو سال و نیم گذشته سمن حامی در مبحث نگهداری سگ‌های بدون صاحب ورود کرده است و تمام خدمات خود را رایگان و از کمک‌های مردمی به شهرداری داده است و شهرداری فقط مکان را در اختیار این سمن قرار داده است.

وی افزود: ۲۵۰ تا ۳۰۰ سگ در ماه توسط پیمانکار شهرداری جمع‌آوری می‌شود که به مرکز نگهداری سگ‌ها تحویل داده می‌شود.

لطفی اضافه کرد: در بررسی اولیه سگ‌هایی که امکان زندگی به دلیل مریضی و ... را نداشته باشند طبق نظر دامپزشک به‌وسیله مرگ آرام کشته می‌شوند و مابقی مراحل عقیم‌سازی، انگل تراپی و واکسینه علیه هاری و دیگر بیماری‌ها و درنهایت پلاک‌کوبی بر روی آن‌ها اجرا می‌شود.

این فعال محیط زیستی تصریح کرد: معمولاً ماهانه ۹۰ تا ۱۳۰ مورد مرگ آرام داریم مابقی سگ‌ها نیز بعد از نگهداری یا به متقاضیان با دریافت تعهد به رایگان تحویل داده می‌شوند و یا رهاسازی می‌شوند.

کمبودن فضای نگهداری سگ‌های بلاصاحب

وی تأکید کرد: ظرفیت مکانی که به ما توسط شهرداری داده شده است ۳۰۰ قلاده است ولی هم‌اکنون بیش از ۸۰۰ قلاده سگ در این مکان نگهداری می‌شود.

لطفی افزود: شهرداری نیشابور فقط یک ماشین برای جمع‌آوری سگ‌ها دارد و ما خودمان نیز با هزینه کمک‌های مردمی دو خودرو پراید اجاره کرده‌ایم و با تماس‌های مردمی بحث جمع‌آوری سگ‌ها را انجام می‌دهیم.

این فعال حقوق حیوانات بیان داشت: هزینه‌های صفر تا صد تمام خدمات توسط انجمن پرداخت می‌شود و حتی شهرداری نیرو به ما نداده است تا بحث تمیزکاری محیط را انجام دهیم و خودمان چندین نفر را برای این کار استخدام کرده‌ایم.

وی با اشاره به مشکلات این مرکز گفت: تا دلتان بخواهد اینجا توسط دهیاری‌ها و بخشداری‌ها سگ رها می‌شود و هیچ کنترلی بر روی دهیاری‌ها وجود ندارد.

لطفی که خود را معلم معرفی کرد اظهار داشت: این اقدامات تماماً برای شهر به‌صورت رایگان انجام می‌شود و هیچ‌کس منفعت مالی نمی‌برد و فقط ما دغدغه محیط زیست و حیوانات را داریم.

هزینه 5 میلیون تومانی غذای روزانه سگ‌ها

این فعال محیط زیست تأکید کرد: فقط هزینه خوردوخوراک این حیوانات روزی 50 میلیون ریال می‌شود که در صورتی که دامپزشکی گوشت فاسد و نیاز به معدوم نداشته باشد باید تهیه شود.

وی با اشاره به آمار فعالیت از ابتدای شروع به کار گفت: ۵ هزار و ۸۸۶ زنده گیری سگ توسط پیمانکار و ما صورت گرفته است که تاکنون دو هزار و ۲۰ عقیم‌سازی انجام شده است.

لطفی ادامه داد: دو هزار و ۱۴۳ مورد مرگ طبیعی در پناه گاه روی داده است و ۹۶۰ مرگ آرام را زیر نظر دامپزشک انجام داده‌ایم.

این فعال حقوق حیوانات بیان داشت: ۷۶۴ واگذاری به‌صورت رایگان و درنهایت هزار و 300 سگ بعد از مراحل فوق در حاشیه شهر رها شده است.

وی خاطر نشان کرد: هزینه نگهداری این سگ‌ها به‌صورت ماهانه حدود یک میلیارد ریال است که مردم به‌صورت متغیر، ماهانه بین 200 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال به این حیوانات کمک می‌کنند.

مردم به سگ‌ها غذا ندهند

محمدمهدی نوربخش، رئیس اداره محیط زیست نیشابور نیز گفت: در برخی مناطق جمعیت سگ‌ها در نیشابور افزایش یافته است و این نگران‌کننده است، از طرفی در بخش روستایی باید فکر اساسی صورت پذیرد.

وی تأکید کرد: اگر امروز به کمک انجمن‌های محیط زیستی نیاییم در آینده موضوع سگ‌ها به معضل تبدیل خواهد شد.

این مسئول با تأیید این مطلب که برخی شهرها و دهیاری‌ها سگ‌ها را به حدود پناه گاه هدایت می‌کنند گفت: مردم باید آموزش ببینند که به حیوانات غذا ندهند چون باعث ایجاد تجمع سگ‌ها می‌شود.

نوربخش تأکید کرد: اینکه مردم در مناطقی مانند جاده باغرود به سگ‌ها غذا می‌دهند باعث بروز کانون‌های تجمع حیوانات شده است و شاهد بروز مشکلات عدیده‌ای نیز بوده‌ایم.

تایید کم کاری شهردار در رابطه با جمع آوری سگ‌های بلاصاحب

احمد همت‌آبادی، عضو شورای اسلامی شهر نیشابور نیز گفت: مطالبه افراد و رسانه‌ها در رابطه با سگ‌های بلاصاحب قوت گرفته است و این موضوع نیز صحیح است.

وی با تأکید بر این مطلب که هنوز سگ‌های بلاصاحب در نیشابور تبدیل به معضل نشده است اظهار داشت: قائل به زندگی سگ در محیط شهری در حد و حدود خود هستم.

رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست ادامه داد: شهردار در رابطه با جمع‌آوری سگ‌ها کم‌کاری کرده است و ما از این نحو کار کردن ناراحت هستیم. متولیان کار جدی در مورد جمع‌آوری سگ‌ها نکرده‌اند. شورا چندین ماه قبل مصوبه‌ای در این رابطه داشته است که به تأیید کمیته تطبیق نیز رسیده ولی تاکنون اتفاقی روی نداده است.

همت‌آبادی با درست خواندن رها کردن سگ‌های دیگر شهرها و روستاها در نیشابور و وجود فیلم‌های این اتفاق تصریح کرد: اینکه یک روستا یک کامیون سگ را دست و پا بسته در کیسه، جلو پناه گاه بگذارد نیازمند ورود دادستانی است.

وی تأکید کرد: سطح شهر پر از سگ است و اگر مسئولین همکاری کنند به زودی مشکل سگ‌ها در نیشابور حل می‌شود.

ممنوعیت رهاسازی سگ‌ها بعد از زنده‌گیری /تخلف آشکار شهرداری نیشابور

علی سلیمانی رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور نیز در این میزگرد گفت: شهرداری نیشابور در سال‌های ۹۵ حدود سه هزار سگ را زنده گیری و مرگ آرام کرد.

وی افزود: بعد وزارت کشور و سازمان امور شهرداری‌ها دستورالعمل و قانونی داد که جمع‌آوری سگ‌ها در شهر بر عهده شهرداری و در روستاها بر عهده دهیاری است و مرگ آرام را منوط به شرایط خاصی کرد.

این مسئولی با اشاره به این مطلب که در حال حرکت به سمت معضل هستیم اظهار داشت: هاری درمان ندارد و سگ صاحب دار یا بدون صاحب اگر واکسن نخورده باشد در معرض هاری قرار می‌گیرد و این برای مردم خطرناک است.

سلیمانی با اشاره به این مطلب که شهرداری نیشابور تاکنون در امر حیوانات از دیگر شهرداری‌ها کشور خیلی جلوتر بوده است تأکید کرد: بر اساس دستورالعمل سگ‌های بلاصاحب بعد از انگل تراپی و ... نباید رها شوند ولی شاهد هستیم در نیشابور این اتفاق روی داده است.

وی گفت: سگ‌های دیگر شهرهای اطراف الآن در نیشابور هستند و این مراکز نگهداری سگ‌ها باید در شهرداری‌های دیگر ایجاد شود.

رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور ادامه داد: تمام سگ‌های وارد شده به مرکز به‌رایگان واکسن‌های هاری و ... را دریافت می‌کنند، علاوه بر آن برنامه داریم از ابتدای سال 12 هزار سگ‌های صاحب دار را واکسن هاری بزنیم ولی تا الآن هشت هزار و ۲۰۰ واکسن زده‌ایم. این برای این مطلب است که اگر سگی توسط سگی دیگر در طبعت مورد حمله قرار گرفت دیگر منتقل کننده هاری نباشد.

سلیمانی اظهار داشت: طی یک ماه گذشته دو مورد هاری توسط سگ‌های صاحب دار داشته‌ایم.

وی در پایان اضافه کرد: به‌عنوان دامپزشکی و بنا بر دستورالعمل مخالف رهاسازی سگ‌ها در شهر هستم.

روند رو به افزایش حمله سگ به افراد در نیشابور

زهرا دستجردی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز گفت: حیوان گزیدگی در حال تبدیل شدن به معضل است و هرکسی باید وظایف خود را انجام دهد.

وی تأکید کرد: در سال ۹۵ تعداد گزیدگی‌ها توسط حیوانات در سطح دانشکده علوم پزشکی نیشابور شامل شهرستان‌های نیشابور، فیروزه و زبرخان هزار و 719 مورد بوده است که به‌صورت میانگین 143 مورد در ماه شاهد هستیم.

این پزشک ادامه داد: اما از ابتدای امسال شاهد افزایش آمار گزیدگی انسان توسط حیوانات هستیم که به‌صورت میانگین ماهانه 240 مورد رسیده است.

دستجری ادامه داد: بیشتر حیوان گزیدگی‌ها توسط سگ بوده است که حدود ۸۵ درصد کل گزیدگی‌ها را شامل می‌شود.

وی با اشاره به آمار افرادی که مورد حمله حیوان قرار گرفته‌اند اظهار داشت: بیشتری مشاغل بچه‌های مدرسه، خانه‌دار و شغل آزاد، کودک، کارگر بوده‌اند و اعتقاد داریم در حال حاضر وجود سگ در سطح شهر به معضل تبدیل شده است.

هزینه هر حمله سگ به مردم، ناقابل 50 دلار

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار داشت: مناطق گرماب در شهرستان فیروزه و جاده باغرود بیشترین موارد گزیدگی بوده است و بیشترین گزیدگی نیز توسط حیوانات صاحب دار بوده است و 40 درصد گزیدگی‌ها خود صاحبین حیوان بوده‌اند.

دستجردی با بیان اینکه مراکز واکسیناسیون هاری در نیشابور به‌مانند اورژانس 24 ساعته است گفت: به دلیل خطرات زیاد این گزش‌ها هر کسی که به این مراکز مراجعه کند آمپول یا سرم هاری را دریافت می‌کند و از طرفی با توجه به هزینه 50 دلاری هر آمپول جلوگیری از گسترش حضور سگ در مراکز تجمع انسانی می‌تواند مانع از ارز بری برای کشور شود.

وی با تأکید بر اینکه حیوان گزیدگی در سطح شهر نیشابور در حال افزایش است گفت: ایجاد پناه گاه حیوانات باید در کمیته سلامت استان مطرح شود تا هر شهر در استان خراسان رضوی ملزم به ایجاد آن شود.

کم‌کاری فرمانداری و شهرداری نیشابور

ابوالفضل اسدی، معاون خدمات شهری شهرداری نیشابور نیز در این میزگرد گفت: نقدها در مورد جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب را قبول داریم و ما در این موضوع مشکل داریم.

وی افزود: بحث ترس مردم از سگ را می پذیرم ولی وقتی ۸۰ درصد گزش‌های توسط سگ‌های صاحب دار است باید به مردم نیز آموزش‌های لازم داده شود.

این مقام مسئول با انتقاد از فرمانداری به‌عنوان رئیس کارگروه شهرستانی مبارزه با حیوانات بلاصاحب گفت: کارگروه شهرستانی باید با مسئولیت فرمانداری بر اساس دستورالعمل برگزار شود که طی این چند ماه هیچ جلسه‌ای برگزاری نشده است.

وی تصریح کرد: از شهر بار و شهرستان فیروزه سگ‌ها را به نیشابور می‌آوردند و رها می‌کنند.

اسدی تأکید کرد: برای ایجاد آرامش روانی در ایام نوروز به‌زودی اکیپ‌های زنده گیری سگ‌ها افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشکده علوم پزشکی نیشابور شهرداری نیشابور سگ های بلاصاحب جمع آوری سگ ها نگهداری سگ ها شهر نیشابور نیشابور نیز خدمات شهری گزیدگی ها بیماری ها زنده گیری محیط زیست پناه گاه مرگ آرام صاحب دار توسط سگ حمله سگ کم کاری سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۵۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران کم سابقه در اهوا/ شهروندان صبور باشند به زودی شهر به حالت عادی باز می‌گردد

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به بارش بیش از ۳۰ میلیمتر باران در کمتر از نیم ساعت گفت: بارش هم را با تند باد سبب قطع تعدادی درخت و مصدود شدن معابر شد با صبوری شهروندان در سریع ترین زمان ممکن معابر به حالت عادی باز می‌گردند.

علی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از خوزستان اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی پس از بارش‌های دیروز همچنان حالت آماده‌باش در شهرداری اهواز پابرجا ماند و امروز نیز در کمتر نیم ساعت بیش از ۳۰ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم و مشکلاتی در سطح شهر ایجاد کرد.

وی افزود: بارندگی امروز با ورزش باد شدیدی همراه بود که منجر به افتادن چند درخت و مسدود شدن تردد در برخی خیابان‌ها شد که در تلاش هستیم در سریع‌ترین زمان ممکن مسیرها بازگشایی و تردد به حالت عادی برگردد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: تمام تیم‌های عملیاتی روز گذشته به همراه دستگاه و ماشین آلات مکنده و پمپاژ هم اکنون نیز در حال فعالیت هستند، شهروندان صبور باشند و مطمئناً در اولین فرصت شهر به حالت عادی باز خواهد گشت.

کد خبر 750357

دیگر خبرها

  • ببینید | برگزاری روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری در دبی
  • کرایه تاکسی در اهواز ۳۵ درصد گرانتر شد
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب در ارومیه
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • تمدید جشنواره عید تا عید بازارهای روز کوثر تا ولادت امام رضا (ع)
  • تمدید جشنواره عید تا عید بازارهای روز کوثر تا ولادت امام رضا(ع)
  • ‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان
  • بارش باران کم سابقه در اهوا/ شهروندان صبور باشند به زودی شهر به حالت عادی باز می‌گردد