Web Analytics Made Easy - Statcounter

عارفخانی دانشجوی مخترع نیشابوری با اشاره به تراکم فروشی به عنوان ترجیح مدیران شهر نیشابور برای کسب درآمد گفت: تاکنون از بودجه‌های شهرداری هیچ کارآفرینی صورت نگرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مخترع و دانشجوی دکترای مکانیک در گفت‌وگو با صبح توس در رابطه با اهمیت برنامه‌ریزی در شورای شهر برای مدیریت شهری گفت: شهید احمدی روشن یک دانشمند هسته‌ای نبود بلکه یک مدیر هسته‌ای بود، یعنی کسی بود که نخبگان را شناسایی می‌کرد و آن‌ها را دور هم جمع می‌کرد؛ یعنی کسی بود که نقطه وصل نخبگان به هم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این سبک مدیریت را ما در مدیریت شهری نیاز داریم که بتواند مجموعه‌ای از مدیران و ارگان‌های مختلف را برای اهداف مردم پای میز کار و فعالیت بیاورند.

عارفخانی تصریح کرد: باید این مدیران به مجموعه‌ها امید دهند تا کار تیمی صورت گیرد و نتیجه آن قدرت در کارها به‌صورت کیفی و کمی خواهد بود.

این مخترع بیان داشت: در طرح‌ها و ایده‌ها زمانی که اولین مشکل، مشکلات مالی مطرح شود قطعاً ضعف مدیریت است چون اعتقاد داریم با همراهی نخبگان شهری امکان هم‌افزایی وجود دارد و مشکلات مالی به اولویت‌های بعد منتقل می‌شود.

وی یکی دیگر از وظایف شورای شهر و شهرداری را حوزه‌های امید و انگیزه بخشی دانست و تصریح کرد: ایجاد درآمد پایدار شهری همیشه یکی از دغدغه‌های مدیران شهری بوده است و اگر بودجه سال گذشته شهرداری نیشابور را نگاه کنید متوجه می‌شوید بالغ‌بر دو هزار میلیارد ریال بودجه شهرداری بوده است که بخش اعظم این درآمد از محل تراکم فروشی بوده است. در بودجه امسال نیز بالغ‌بر پنج هزار میلیارد ریال بودجه شهر دیده شده است درحالی‌که این مبلغ‌ها می‌تواند شهر را تکان دهد.

عارفخانی ادامه داد: با سه میلیارد تومان می‌توان یک کارآفرینی با نرخ بازگشت سرمایه کمتر از یک سال ایجاد کرد، اما از دل این بودجه‌های شهرداری تاکنون هیچ کارآفرینی صورت نگرفته است و این نشان از نبود مدیریت در سیستم است.

وی خاطر نشان کرد: کار شهرداری و شورای شهر این شده است که بودجه را فقط هزینه کنند و عدم توانایی ایجاد یک چرخش مالی و سرمایه در چرخش به‌وضوح دیده می‌شود و این هنر در شهرداری نیشابور دیده نشده است.

این دانشجوی دکترا افزود: ایجاد یک مرکز مدیریت و نوآوری برای شهر نیشابور که وظیفه جمع‌آوری مجموعه‌ها را برای رسیدن به اهداف مشخص در دستور کار دارد تا با همراهی دیگر ارگان‌ها در شهر تأثیرگذار باشد باید اولویت منتخبین مردم برای شورای شهر باشد.

عارفخانی اظهار داشت: این مرکز می‌تواند نیازهای شهر را شناسایی و اولویت‌بندی کنند و سپس نیروهای موردنیاز را گرد هم آورد و مشکلات را تک‌به‌تک حل کرد. در بحث نوآوری نیز باید سرمایه‌گذاری‌های با دوره بازگشت حداقل یک‌ساله برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: تا زمانی که شورای شهر با تراکم فروشی بتواند پول در بیاورد هیچ‌وقت به سمت نوآوری و کسب درآمد نخواهد رفت و برای آن تلاش نمی‌کنند. مخترع‌هایی داشته‌ایم که تولیدات بسیار عالی موردنیاز برای شهر داشته‌اند که امکان فروش اختراع‌ها و مازاد تولید به شهرداری‌های دیگر نیز وجود داشت ولی با مدیریت ضعیف، این نیروها جذب شهرداری‌های دیگر کشور شده‌اند.

این مخترع اضافه کرد: شاید سؤال ایجاد شود که وظیفه شهرداری این موارد نیست باید پاسخ داد که درست است که شهرداری اجازه ورود به مسائل اقتصادی غیر مرتبط با شهرداری را ندارد ولی می‌تواند به حوزه مکانیزاسیون شهری وارد و تولید تجهیزات موردنیاز را داشته باشد و با افزایش مکانیزاسیون باعث کاهش نیروی انسانی در بخشی شود و این نیروهای اضافه در مجموعه تولیدی خود شهرداری استفاده کند.

عارفخانی تأکید کرد: در کشورهای پیشرفته برای حل هر مشکلی از همه متخصصین در رشته‌های مختلف استفاده می‌کنند ولی در حوزه خدمات شهری در نیشابور فقط رشته عمران نظر می‌دهند، برای مثال بزرگ‌ترین خط ترافیکی نیشابور در جاده باغرود و در بعدازظهر روزهای تعطیل به وجود می‌آید، اشکال در این است که میدان ابتدای این جاده دچار مشکل طراحی از نظر مکانیک سیالات است که با استفاده از چنین تخصصی در هنگام طراحی پروژه می‌شد این ترافیک همیشگی را شاهد نباشیم و شاهد کمترین میزان وجود ترافیک باشیم.

وی ادامه داد: ما در مسائل افزایش رشد و خلاقیت، توسعه کار تیمی و ... در شهر هیچ نمودی نمی‌بینیم درحالی‌که این مورد در کشورهای خارجی و در پارک‌های آنجا وجود دارد و نیاز نیست ما فکر کنیم و فقط نیاز است الگوبرداری درست داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تراکم فروشی شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۱۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد شهرداری تهران با چین ابهامی ندارد

معاون شهردار تهران گفت: یک فرد مسئله‌دار موضوعی در مورد قرارداد چین مطرح کرده و اگر سوالی داریم می‌توانیم جلسه برگزار کنیم. قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار ماست. این خریدها از محل اموال بلوکه شده بوده که پیگیری کرده‌ایم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، لطف‌اله فروزنده؛ معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران امروز در دویست و سی و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی گزارش حساب درآمد و هزینه شهرداری تهران در 11 ماهه منتهی به بهمن ماه سال 1402 اظهار کرد: ما همواره آماده‌ایم گزارش ارائه دهیم و دنبال فرصت برای ارائه گزارش هستیم و توانسته‌ایم بودجه را محقق کنیم و برای تحقق درآمدها نیز به لایحه توجه داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه ما عین بودجه را ابلاغ کرده‌ایم و رقم 113 هزار میلیاردی ابلاغ شده است، تصریح کرد: شهردار تهران به شهرداران مناطق ابلاغ کرده سقف بودجه را محقق و تلاش کنند حتی رقم بیشتری را محقق کند. تمام رقم متمم صرف امور سرمایه‌ای شد و این چه اشکالی دارد؟ رقم ابلاغی مشخص است و بر اساس آن گزارش ارائه خواهیم کرد.

فروزنده با اعلام اینکه در تبصره 13 به شهرداری اجازه داده شده بدهی با بانک‌ها را تسویه و گزارش آن در تفریغ بودجه ارائه شود، گفت: رقم بدهی 179 هزار میلیارد تومان بوده و برای مثال بدهی 160 هزار میلیاردی به یکی از بانک‌ها به 15 هزار میلیارد تومان رسیده و از طریق اعطای ملک و یا دیگر اقدامات، انجام شده است. ما همین رقم بدهی که به بانک شهر پرداخت کردیم، بازهم 50 همت بدهکاریم.

قراردادهای سفر زاکانی به چین محرمانه است

وی افزود: واریز برداشت 20 هزار میلیارد تومانی برای ما افتخار است و تمام موارد کاملاً شفافیت دارد. گزارش حسابرسی شرکت‌ها و سازمان‌ها قرائت نمی‌شد و با تلاشی که انجام دادیم گزارشات حسابرسی ارائه شد.

فروزنده با بیان اینکه این عملکرد به نوعی عملکرد شورا و شهرداری به شمار می‌رود، اظهار کرد: این افتخار است که بودجه و متمم محقق شود و هم طرح‌های عمرانی اجرایی و حقوق‌ها در روز بیست و ششم هر ماه پرداخت شود. ما پرداخت بدهی‌ها را بر اساس تبصره 13 انجام دادیم و تسهیلات را نیز بر اساس مصوبه دریافت کردیم و اگر تسهیلاتی اخذ شده برای خرید  اتوبوس‌ها بوده است. این کار اشکالی دارد؟

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: نگاه ما این است که شورا سیاست‌گذار و ناظر بر ماست. تقاضای ما این است که حرمت‌ها رعایت شود. تا کار مشترکی انجام ندهیم برنامه‌ها به نتیجه نمی‌رسد. یک فرد مسئله‌دار موضوعی در مورد قرارداد چین مطرح کرده و اگر سؤالی داریم می‌توانیم جلسه برگزار کنیم. قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار ماست. این خریدها از محل اموال بلوکه شده بوده که پیگیری کرده‌ایم.

وی ادامه داد: دریافت مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرکی را شهرداری پیگیری کرده که دریافت شده و هیچ کاری بدون پیگیری محقق نمی‌شود. افتخار ما این است که 102 هزار میلیارد تومان سند تحقق بودجه را ثبت کرده‌ایم. تقاضا می‌کنیم به گونه‌ای صحبت کنیم که از افتخاری که نصیب مدیریت شهری شده است، سخن به میان آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • قرارداد شهرداری تهران با چین ابهامی ندارد
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • شهر و حیات مدنی
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم