Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مرزبان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه دستکندهای «ترخوران» تفرش نمونه‌ای از معماری دستکند زیرزمینی است که در زیر محله «ترخوران» شهر تفرش ایجاد شده است، اظهار کرد: تاکنون برای دو فصل کاوش این منطقه ۵ میلیارد ریال از سوی شهرداری تفرش با نظارت کامل اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی هزینه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در فصل اول این کاوش‌ها که در سال ۱۳۹۷ با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال طی انعقاد قرارداد شهرداری تفرش و دانشگاه نیشابور به سرپرستی دکتر سید مهدی موسوی نیا عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه نیشابور صورت گرفت که در این کاوش حدود ۴ هزار و ۵۰۰ قطعه سفال و کاشی‌های زرین فام و لاجوردی و… به دست آمد که قدمت این دستکند را می‌توان بین سدهای ۵ تا ۱۰ هجری- قمری تخمین زد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، خاطرنشان کرد: فاز دوم کاوش دستکند «ترخوران» تفرش خرداد سال گذشته آغاز شد که هزینه دو میلیارد ریالی این کاوش از سوی شهرداری تفرش تأمین شد.

مرزبان بیان کرد: در کاوش‌های صورت گرفته، فضاهای سه طبقه شناسایی شد که به عنوان راهروهای ارتباطی در مقیاس کوچک‌تر فضای مسکونی کار برداشته‌اند.

وی ادامه داد: نتیجه بررسی کاوش‌ها شواهدی از طبقات اصلی محوطه را نشان می‌دهد که شامل فضاهای معماری مسکونی با اتاق‌هائی به ابعاد میانگین ۳ در ۴ متر چاه‌های دسترس فضایی به طبقات زیرین، شواهدی از قنات قدیمی شهر و یک آب انبار می‌شود که عمده آن در فصل دوم کاوش در دستکند زیر زمینی تفرش شناسایی شدند.

کد خبر 5196108

منبع: مهر

کلیدواژه: اراک میراث فرهنگی استان مرکزی ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا بوشهر واکسن کرونا گناوه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار حجازی ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ اردبیل زلزله گرگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۵۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اشیاء که از موزه ملی ایران(موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • محوطه سازی و سنگ فرش کوچه‌ها و معابر روستای مرزانک
  • آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • آغاز ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج آغاز شد
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان