Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@09:23:18 GMT

شهردار نیشابور از استیضاح تا ابقاء

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۸۱۰۴

شهردار نیشابور از استیضاح تا ابقاء

ایسنا/خراسان رضوی علی نجفی در ۲۱ مهر ماه سال ۹۶ برای قبول مسئولیت مدیریت شهری نیشابور برنامه‌ها و طرح‌های خود را ارائه داد و توانست با ۶ رأی از بین آرای ۹ نفر اعضای شورای شهر به‌ عنوان کلیددار شهر نیشابور انتخاب شود، شهردار نیشابور در این دوره چالش‌های زیادی از استعفا تا استیضاح، طرح سوال و... را تجربه کرده و اخیرا نیز بعد از طرح استیضاح توسط شورای شهر، در نهایت در سمت خود ابقا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک، پس از گذشت ۲۷ ماه، به دلیل اختلاف‌نظر با تعدادی از اعضای شورای شهر، دو بار طرح استعفای شهردار نیشابور مطرح شد، اولین بار فروردین‌ ماه سال گذشته، شهردار به گفته خودش به دلیل دخالت تعدادی از اعضای شورای شهر در امور اجرایی، فرآیندهای شهرداری و گرفتن اطلاعات استعفای خود را تقدیم شورای شهر کرد که با وساطت تعدادی از بزرگان شهر و رئیس شورا وی در سمت خود باقی ماند.

اما چهار ماهی بیشتر نگذشت که شهردار نیشابور، بار دیگر در مرداد ماه همان سال از زیاد شدن بهانه‌گیری‌ها گلایه داشت، او از اینکه برخی اعضای شورای اسلامی شهر در نوع انجام پروژه‌های عمرانی، پیمانکار، جهت کسب اطلاعات خاصی که مرسوم نیست، دخالت می‌کنند و از اینکه حتی با تصویب اعضای شورا، شهردار هیچ معامله‌ای را بدون اجازه شورای اسلامی شهر نمی‌تواند انجام دهد ناراضی بود، به همین علت نجفی شهردار این شهر در پی تصویب سلب اختیار توسط شوراییان مجددا طی نامه‌ای به رئیس شورای شهر نیشابور از سمت خود استعفا داد.

این چالش‌ها ادامه داشت تا اینکه در دی‌ماه سال ۹۸ اعضای شورای شهر به دلیل انتصابات جدید در بدنه شهرداری نیشابور زمزمه‌هایی مبنی بر طرح سؤال از شهردار و استیضاح او را مطرح کردند که در نهایت این جلسه شامگاه چهارشنبه ۱۵ مرداد ماه برگزار شد.

از عملکرد شهرداری راضی نبودیم

در همین خصوص رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: صحبت‌ استیضاح شهردار نیشابور از زمان اولین استعفای او آغاز شد که پس از استعفای دوم‌اش، اعضای شورا امسال طرح سؤال را مطرح کردند تا روال قانونی استیضاح طی شود.

سید هادی درودی عنوان کرد: اگر چه هفت نفر از اعضای شورای شهر طرح سؤال دادند ولی چون از هیچ‌کدام از پاسخ‌های شهردار در جلسه غیرعلنی طرح سؤال، قانع نشدند به همین جهت در ادامه سه نفر از این هفت نفر تقاضای استیضاح کردند که مقرر شد تقاضای خود را به صورت مکتوب به شورا بدهند اما چون دیدند اگر هم بحث استیضاح مطرح شود رأی نمی‌آورد به همین دلیل موضوع در صحن شورا مطرح نشد.

وی اظهار کرد: نگاه مثبت شهردار در جلسات جهت تعامل با اعضای شورا، موجب شد اعضا جریان استیضاح را ادامه ندهند و تعامل انجام شود، البته مقرر شد برای پایان دادن به موضوع استیضاح اقدامات لازم صورت گیرد به همین علت نامه‌ای با نظر خود شهردار برای تعامل تهیه شد، هر چند تعامل باید دو طرفه باشد اما از سوی شورا این تعامل انجام می‌شد ولی از سوی دیگر این‌گونه نبود؛ به همین جهت استیضاح شهردار که_ من هم جزء موافقان بودم_ کلید خورد.

درودی مطرح کرد: با وجود اینکه قرار شوراییان با شهردار از همان ابتدا این بود که با هم می‎آییم و با هم می‌رویم، ولی وضعیت به‌ گونه‌ای شد که تصمیم بر استیضاح شهردار نیشابور گرفته شد که در نهایت با سه رأی موافق و ۶ رأی مخالف جلسه استیضاح برگزار و علی نجفی به‌ عنوان شهردار نیشابور مجدد در سمت خود ابقاء شد.

رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور با بیان اینکه نظارت‌های خود را دقیق‌تر از قبل خواهیم داشت، تصریح کرد: نارضایتی از عملکرد شهرداری، منجر به طرح سؤال و استیضاح شهردار شد.

دچار جنگ فرسایشی بین شورا و شهرداری شدیم

در ادامه یک عضو دیگر شورای اسلامی شهر نیشابور عنوان کرد: اگر چه منکر ایرادات و مشکلاتی که از قبل در شهرداری وجود داشته و بخشی از آن هنوز هم وجود دارد، نیستم و پرسش، سؤال، استیضاح و برکناری شهردار را حق مسلم و ابتدایی شورا می‌دانم اما اگر با استیضاح مخالف بودم به این دلیل بود که ایراداتی که مطرح می‌کردند به‌ گونه‌ای نبود تا بشود با استیضاح آن‌ها را برطرف کرد.

رضا مهرداد، افزود: استیضاح در این شرایط را همانند شکستن فندق با پتک می‌دانستم و معتقد هستم اگر این اشکالات را جرم فرض کنیم مجازات استیضاح تناسبی با این جرم نداشت، متأسفانه بی‌ثباتی در مدیریت شهری یکی از عوامل عقب‌ ماندگی نیشابور در این حوزه بوده است.

این عضو شورای شهر نیشابور با بیان اینکه در این ۴۱ سال ۲۹ شهردار را در نیشابور عوض کرده‌ایم که خود یک فاجعه محسوب می‌شود، تصریح کرد: زمانی که شورای پنجم شهرداری را تحویل گرفت اصلاً شهرداری شرایط مناسبی نداشت و یک سازمان ورشکسته‌ای بود که برای تأمین ابتدایی‌ترین نیازهای خود مشکل داشت، حتی بازاریان نیشابور از معامله با شهرداری چون پولی نداشت تا به آن‌ها پرداخت کند، خودداری می‌کردند و از سویی برای تأمین سوخت ماشین‌آلات حوزه عمران خود مشکل داشت و کارخانه آسفالت به دلیل بدهی برق فعالیتی نداشت.

مهرداد اظهار کرد: اگر چه این سازمان ورشکسته در این سال‌ها سمت‌ و سو پیدا کرده به‌ طوری که افراد موافق استیضاح هم به این توفیقات اعتراف کردند اما احساس می‌کنم عقب‌ ماندگی نیشابور در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری آن‌قدر گسترده و مطالبات مردم به حدی فشرده شده که همکارانم در شورا به نادرستی راه رسیدن به این مطالبات را در استیضاح می‌بینند.

وی تصریح کرد: استیضاحی که روند آن از ۴ ماه قبل آغاز شد و یک جنگ فرسایشی را برخی شوراییان با مدیریت شهری آغاز کردند، موجب شد ۴ ماه از بهترین زمانی را که شهرداری می‌توانست در حوزه عمران کار کند از دست بدهیم.

این عضو شورای شهر نیشابور مطرح کرد: به‌ جای اینکه هم‌افزا و گره‌گشا باشیم اما چون فرهنگ کار شورا را درک نکردیم دچار این تنش‌ها شدیم و فقط زمان را از دست دادیم، از سال ۹۷ و به‌ خصوص سال گذشته بین شورا و شهرداری دچار جنگ فرسایشی شدیم که ضرر آن را فقط شهروندان کردند و عقب‌ ماندگی‌های مضاعفی از این روند فرسایشی حاصل شد.

مهرداد تأکید کرد: هر چند نگاه شورا باید هم‌افزا و تسهیلگر باشد و از سویی هر کجا ایرادی دیدند بازخواست و حتی برکنار کنند اما مشکلاتی را  که گفته شد، مستحق استیضاح ندیدم؛ امیدواریم اعضای شورا برای منافع و مصالح شهر بیشتر با مدیریت شهری هم‌افزایی کنند.

وی گفت: باید از یک سری رفتارها و اعمال سلیقه‌های فردی و تنش‌های بی‌حاصلی که نیشابور از این جهت بسیار ضرر کرده پرهیز کنیم، امیدوارم شورا بتواند رفتار پدرانه خودش را با مجموعه مدیریت شهری پیدا کند و به‌ جای استیضاح همراهی و هم‌افزایی داشته باشد همچنین از شهردار انتظار دارم در جهت رفع اشکالاتی که برخی از آن‌ها را پذیرفتند با روش‌های دقیق‌تر تلاش کنند و از نظرهای مشورتی شورا بیشتر بهره‌مند شوند.

تخلفی از سوی شهرداری نیشابور محرز نشده است

در ادامه هادی ترقی، عضو دیگر شورای شهر نیشابور که ابتدا جزء موافقان استیضاح شهردار بود و ۴ سؤال را مطرح کرده ولی در ادامه با پاسخ‌های شهردار از سه سؤال خود قانع شده ‌بود، گفت: اعضای شورا از پاسخ‌های شهردار به سؤالات قانع نشدند بنابراین طرح استیضاح را مطرح کردند.

وی که استیضاح را حق قانونی شورا و برای شفاف‌سازی عملکرد شهردار حائز اهمیت می‌داند، افزود: در کنار سؤالاتی که به شهردار داده شد مقرر گردید در بازه زمانی مشخصی جدول تعهدات تهیه و پروژه‌ها و کارها زمان‌بندی شوند تا مشخص شود شهردار تا چه اندازه این مسائل را پیگیری می‌کند.

این عضو شورای شهر نیشابور عنوان کرد: ضعف شهردار در پیگیری‌ امور منجر به استیضاح او شد، البته در نهایت با توجه به پاسخ‌ها و توضیحاتی که شهردار در جلسه استیضاح داشتند، شش نفر از اعضا رأی به استیضاح ندادند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون تخلفاتی از سوی شهرداری نیشابور محرز نشده و فقط اختلاف‌ سلیقه‌هایی در خصوص اولویت‌بندی پروژه‌ها بین اعضای شورای شهر و شهردار وجود دارد، مطرح کرد: همه اعضای شورا از اینکه نتوانستند نظارت دقیقی بر کار شهرداری داشته باشند، ناراحت هستند.

برخی دستکش مخملی به دست کردند

در همین خصوص شهردار نیشابور به ایسنا گفت: اگر چه استیضاح از نظر قانونی حق شورای اسلامی شهر است اما باید دید که دلایل این استیضاح چه بوده است، دلایل برخی از افراد موافق استیضاح، ناشی از یک سری تغییرات در شهرداری بوده است.

علی نجفی بیان کرد: اگر چه نامه‌ای که ریاست شورای شهر در ۲۷ فروردین‌ ماه امسال مبنی بر سؤالات اعضای شورا اعلام کردند حول ۴ عنوان کلی، مطرح شد که ۱۹ محور و ۳۰ موضوع داشت که بنده به شفاف نبودن سؤالات ایراد داشتم. به‌ عنوان مثال یکی از سؤالات حیف‌ و میل بیت‌المال بود در صورتی‌که این یک کلمه عام بوده و باید مصادیق آن بیان شود که در کجا، به چه شکل و به چه میزان این حیف‌ و میل صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: با این وجود برای احترام به اعضای شورا در جلسه پاسخ به سؤالات شرکت کردم، هر چند بیش از ۱۰۰ روز از جلسه پاسخ به سؤالات می‌گذشت ولی مجدد فقط نامه‌ای را مبنی بر حضور در جلسه استیضاح دریافت کردم که هیچ سؤالی در آن قید نشده بود در صورتی‌ که برخی از اعضا در جلسه گفتند منظورشان همان سؤالات فروردین‌ماه بوده است.

شهردار نیشابور با بیان اینکه هر چند برخی اعضای امضاء کننده طرح سؤال در فروردین‌ماه از پاسخ‌هایم قانع شدند در این مرحله طرح استیضاح را امضاء نکردند، افزود: به دلیل تغییر و تحولات در شهرداری، یک سری فضاها برای عده‌ای که از حوزه شهرداری می‌خواستند سوء استفاده کنند، تنگ‌تر شد، چون این افراد نمی‌خواهند مستقیم اعلام ‌کنند اقدامات شهرداری، منافع آن‌ها را به خطر انداخته به همین علت با تمسک به یک سری بهانه‌ها که عامه‌پسندتر هست و با دست کردن دستکش مخملی استارت استیضاح را زدند.

وی عنوان کرد: اگر چه در جلسه استیضاح آن نگاه‌های سیاسی که مد نظر عموم در سطح کلان است، حاکم نبود اما طبیعتاً طیف‌بندی‌ها و دسته بندی‌هایی که در داخل شهر وجود دارد بی‌تأثیر نبود. هر چند استیضاح می‌تواند تلنگری به مجموعه شهرداری باشد اما اگر این تلنگر منجر به ضربات متوالی گردد، ساختار از هم خواهد پاشید.

شهردار نیشابور افزود: هر چند در ۲۵ خرداد ماه ریاست شورا اعلام کردند، استیضاح منتفی است و در این خصوص صورت‌ جلسه‌ای را مشترک امضا کردیم اما به دلیل توالی و تواتر این مسائل، مدیریت شهری باید به فکر نحوه پاسخگویی باشد به همین دلیل از هدف اصلی دور می‌شویم.

وی اظهار کرد: با وجود اینکه یکی از اعضای شورا علیه من و تعدادی از مدیران شهرداری به دستگاه قضا شکایت مستقیم داشتند اما نهایت منجر به رأی برائت گردید و حتی سازمان بازرسی در این خصوص به‌ صراحت اعلام نظر کرد، بدون شک در انجام هر کاری مشکلاتی وجود دارد اما اینکه به‌ منزله تخلف با نیت در ساختار شهرداری انجام شود؛ هیچ موردی را نداشته‌ایم.

نجفی مطرح کرد: البته نا گفته نماند که اگر هم سیستم اداری و کارمندی تخلفاتی داشته باشند ابتدا خود شهرداری وارد می‌شود همان‌گونه که چند نفر را به مرجع قضایی معرفی کردیم، از همان ابتدا یکی از تأکیدات شورای شهر و خود من به‌ عنوان شهردار نیشابور، شفافیت و اطلاع‌رسانی درست بوده که در همین راستا با اقدامات ارزشمندی که تا کنون انجام شده منجر به جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی شد.

شهردار نیشابور بیان کرد: با ابقای مجددم به‌ عنوان شهردار نیشابور شروع دیگری را داشتم، دغدغه‌های تمامی اعضا را محترم می‌شمارم و بنا دارم در این فرصت باقی مانده از عمر شورا و شهرداری در دوره پنجم کمر همت را بندم و امیدوارم بتوانیم به دور از حواشی فقط کار کنیم.

علی نجفی با ۶ رأی مخالف و ۳ رأی موافق استیضاح به‌ عنوان شهردار نیشابور در سمت خود ابقا شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي شهر شهرداري نيشابور شورای شهر نیشابور شورای اسلامی شهر اعضای شورای شهر استیضاح شهردار اعضای شورا جلسه استیضاح مدیریت شهری سمت خود رئیس شورا طرح سؤال علی نجفی نامه ای پاسخ ها اگر چه یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۸۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمدخزاعی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی ها با تقدیر از زحمات و تلاشهای بی وقفه اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول گفت ؛ امید بسیاری از جوانان و علاقمندان به فیلمسازی و سینما به همین شوراست و طبق گزارش هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی ، عملکردی شفاف و قابل دفاع را از خود به جا گذاشته و چهره های مستعد ، توانمند ، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است .

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه ای فیلمسازان با توصیه ی اکید به اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول عنوان کرد ؛ آنچه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان ، تازه نفس و با انگیزه به عرصه ی سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته اند بنده معتقدم سینماگران حرفه ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می کنند و چنانچه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعا نتیجه ی حاصله را تحسین خواهد کرد . شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی ست که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه ی حرفه ای شده اند و در جشنواره های دو دوره ی گذشته جوایز مهمی کسب کرده اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم ،سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت های کشور بهره مند شود.
خزاعی در ادامه گفت:امسال برای حمایت از ده فیلم اولی البته فیلم های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود.
 
خزاعی در ادامه افزود: من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم نسلی که درک بالایی از زبان تصویر دارد و شناخت خوب از مسائل کشور و از دغدغه های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه های داخلی و خارجی به تصویر کشد.
سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود. راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی بدور از جریان سرمایه داری که قبلا بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود.

در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل فارابی آقای زین العابدین خواست یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار گردد در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رئیس سازمان در جریان چگونگی ارزیابی ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت . این جلسه با حضور اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم اولی ها ، مجید زین العابدین ، رسول صدرعاملی ، حبیب ایل بیگی ، محمدرضاعرب ، مجید اسماعیلی ، مهدی آذرپندار ، امیربوالی و روح الله سهرابی برگزار گردید . مسئولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • جلسه استیضاح شهردار ساری برگزار شد
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران | معاون شهردار: نظارت گریز نیستیم
  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود